Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی خراسان شمالی با بیان اینکه حداکثر تا پایان سال جاری هزارواحدی ها سنددار می شوند، بیان کرد: شرکت عمران مسکن سازان در حال پیگیری برای دریافت پایان کار از شهرداری است تا سندها به نام اشخاص منتقل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جواد عمادیان فر، معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در پاسخ به سوال ساکنین هزارواحدی های مسکن مهر بجنورد اظهار کرد: پروژه مسکن هزارواحدی در مراحل نهایی کار قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بعد از برگزاری جلساتی با حضور پیمانکار پروژه، مدارک و مستندات لازم برای قیمت گذاری درخواست شده و در حال اجرا است.

عمادیان فر در پاسخ به این سوال که دلیل اصلی خسارات وارده به این مجتمع ها بعد از زلزله چه بوده است، گفت: در زلزله و تخریب های که صورت گرفت، دیوارهای پیرامونی ساختمان تحت تاثیر واقع شدند و هیچ اتفاقی برای سازه  اصلی ساختمان رخ نداد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در زمان ساخت پروژه هزارواحدی در قوانین مقررات نظام مهندسی در مورد ساخت و سازها اجرای وال پست ها اجباری نبوده، گفت: پس از بررسی های صورت گرفته بعد از زلزله کرمانشاه و خراسان شمالی وال پست برای ساختمان ها اجباری شد.

عمادیان فر اضافه کرد: وال پست ها سبب درگیری دیوار با اسکلت و در نتیجه استحکام دیوار خواهند شد و وظیفه آنها انتقال نیروهای حاصل از باد و زلزله از دیوار به فریم می باشد که از تخریب دیوار جلوگیری می کند.

وی گفت: همچنین پس از بررسی ساختمان در زمان زلزله از دفتر مقررات ملی و وزرات راه و شهرسازی اعلام شد که خسارات ایجاد شده در ساختمان ها متاثر از پایین بودن کیفیت ساخت یا کیفیت مصالح نبوده، بلکه عدم اجرای وال پست و شتاب بالای زلزله دلیل اصلی تخریب دیوارهای پیرامونی ساختمان عنوان شده است.

عمادیان فر یادآور شد: در بازسازی های صورت گرفته، تمام مقررات جدید لحاظ شده و بعد از مصوبه شورای مسکن نسبت به بازسازی ساختمان و بازدید ها ی انجام شده اکنون بعید می دانم مشکلی داشته باشند.

این مقام مسئول افزود: امورات هزار واحدی در مراحل انتهایی کار قرار دارد و پیگیری ها برای گرفتن پایان کار در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه حداکثر تا پایان سال جاری هزارواحدی ها سنددار می شوند، بیان کرد: شرکت عمران مسکن سازان در حال پیگیری برای دریافت پایان کار از شهرداری است تا با ارائه به اداره ثبت، سندها به نام اشخاص منتقل شود.

عمادیان فر خاطر نشان کرد: براساس برنامه وزرات راه و شهرسازی باید تا انتهای سال پرونده مسکن های مهر تعیین تکلیف شوند و جشن خاتمه مسکن مهر در استان گرفته شود.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال مردمی ارسالی به پایگاه خبری عصراترک در رابطه با "غیرمجاز ساخته شدن طبقه های چهارم در هزار واحدی " اظهار کرد: مکاتبه ای در این مورد وجود نداشته و نظارت از واحدهای مسکن مهر توسط ناظر نظام مهندسی و اداره کل راه و شهرسازی انجام گرفته و گزارشی مبنی بر اینکه یک طبقه بدون مجوز ساخته شده، ارائه نشده است.

وی گفت: متراژ مساحت ساخته شده با متراژ مساحت پروانه تقریبا برابری می کند، در حالیکه اگر در هر بلوک یک طبقه اضافه ساخته شده باشد مساحت زیادی را در بر می گیرد.

عمادیان فر عنوان کرد: اغلب در همه ساخت و سازها در حدود چند متر یا سانتی متر نسبت متراژ ساخته شده  به پروانه افزایش بنا وجود دارد اما با این مساحت بالا که توسط مخاطب عنوان شده واقعیت ندارد.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۶۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟

ساختمان‌های بسیاری از مناطق ژاپن برای طولانی‌مدت طراحی نشده‌اند، بلکه عمر مفید ۳۰ ساله دارند و وقتی صاحب خانه از دنیا می‌رود، خانه او برای ساختن خانه جدید تخریب می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سیاست تخریب و ساخت دوباره ساختمان‌ها برای بسیاری از پروژه‌های توسعه حومه‌شهری ژاپن صدق می‌کند. خسارات و تخریب‌های جنگ جهانی دوم در کشور ژاپن، به شدت این کشور را با مشکل کمبود عرضه مسکن در برابر تقاضا مواجه کرد و دولت این کشور طی دوران پس از پایان جنگ در سال ۱۹۴۵ اقدامات زیادی از جمله ایجاد سازمان‌ها، نهادها و وضع قوانینی در جهت سیاست جدید مسکن انجام داد. یکی از این اقدامات، ساخت مسکن‌های حاشیه‌شهری و ارزان‌قیمت به‌عنوان راه‌حلی اضطراری در این مناطق بود.

به دلیل محدودیت‌های زمانی و مکانی، کیفیت ساخت این ساختمان‌ها ضعیف بود که موجب شد از نظر استاندارهای فعلی ژاپن در سطح پایینی قرار داشته باشند. رشد اقتصادی سریع در دوران پس از جنگ جهانی، ژاپن را به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه صنعت تبدیل کرد و این خانه‌های ارزان‌قیمت دیگر پاسخگوی نیاز مسکن‌های با کیفیت نبود.

علاوه بر این، زمین‌لرزه‌های مکرر این جزیره به مرور زمان قوانین را تغییر داد و بر اساس قانون جدید خانه‌های ساخته‌شده دوران پس از جنگ که ساختمان‌های نسل دوم نامیده می‌شدند، باید در سال ۱۹۹۰ تخریب می‌شدند.

بدیهی است که مردم ژاپن برای زندگی در خانه‌های قدیمی که مطابق با مقررات آن زمان ساخته شده‌اند و شرایط آن‌ها نشان‌دهنده پایان عمر مفید آن‌ها است، ارزشی قائل نیستند. این ساختمان‌ها پس از فوت صاحب خانه تخریب می‌شوند و با مسکن‌های با کیفیت و پیرو استاندارد بالاتر جایگزین می‌شوند. اکنون ساختمان‌های ساخته‌شده در زمین‌های این مناطق در سومین تکرار خود هستند. بر اساس استانداردهای جدید خانه‌ها باید تا حد امکان پایدار ساخته شوند و حداقل چندین دهه و در صورت امکان چند قرن دوام داشته باشند.

قوانین ساخت‌وساز در ژاپن

در طول فرایند ساخت‌وساز یک ساختمان، مقدار انرژی تجسم‌یافته و انرژی مورد نیاز برای ساخت، حمل‌ونقل و مدیریت مواد، بسیار زیاد است، به‌طوری‌که فعالیت‌های ساختمانی تقریباً ۳۵ درصد از انتشار جهانی دی‌اکسید کربن را تشکیل می‌دهد. بنابراین خانه‌های ۳۰ ساله دوران پس از جنگ، پایدار نیستند و الزامات شهر پایدار را برآورده نمی‌کنند. بر اساس کتاب «۱۰۱ قانون اساسی برای ساختمان‌ها و شهرهای پایدار» دوام، انعطاف‌پذیری و بهره‌وری انرژی باید سنگ بنای معماری پایدار در نظر گرفته شود. سیاست‌های طراحی شهری فراتر از جنبه‌های معماری هستند و در معادلات بهره‌وری، حمل‌ونقل را نیز در نظر می‌گیرند.

تغییر پارادایم در شهرسازی «حومه» ژاپن

تکنیک تخریب و ساخت زمین‌های حومه‌شهری به دلیل اثرات زیست‌محیطی که در هزینه‌های ساخت‌وساز منعکس می‌شود، در حال تغییر است. همچنین با کاهش جمعیت و افزایش سن، بیشتر مردم حومه‌ها را ترک می‌کنند و در کلان‌شهرها و مراکز شهری ساکن می‌شوند.

آمار نشان می‌دهد که در حال حاضر مردم ژاپن ۱۳ درصد مناطق حومه‌شهری را ترک کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۲۰۳۳ به حدود ۳۰ درصد خواهد رسید که معادل ۲۱.۷ میلیون خانه متروکه است. خانه‌های متروکه و زمین‌های بدون صاحب برای کشور مشکل ایجاد می‌کند و موجب می‌شود که تعداد معدودی از مردم که هنوز در این مناطق زندگی می‌کنند، نتوانند با پرداخت مالیات زیرساخت‌های عمومی خود مانند شبکه‌های قطار، بیمارستان‌ها یا جاده‌ها را حفظ کنند. بنابراین طرح «بازسازی، نه تخریب» در شهرها و برنامه‌های توسعه حومه شهرهای بزرگ راه‌اندازی شد که بر اساس آن، خانه‌های بالای ۳۰ سال تخریب نمی‌شوند، مگر این‌که مقررات مربوط به زلزله را نقض کنند.

به این ترتیب بسیاری از جوانان در خانه‌های قدیمی ساکن می‌شوند و در صورت امکان آن‌ها را نوسازی می‌کنند تا هم‌زمان از مزایای ساختمان موجود و ایده‌های بازسازی استفاده کنند. بدیهی است که هزینه بازسازی یک ملک بسیار کمتر از تخریب و ساخت دوباره آن است، جنبه‌ای که امروزه نسل جوان به آن توجه می‌کند و رویه ژاپنی‌ها برای تخریب و ساخت ساختمان‌های جدید مطابق با سیاست‌های پایداری را پایان می‌دهد.

کد خبر 750611

دیگر خبرها

  • پروژه ۴۳۲ واحدی خورموج باید تا پایان سال تکمیل شود
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • بلاتکلیفی مسکن مهر ۲۸۵ واحدی گیان نهاوند
  • بازدید استاندار لرستان از روند ساخت مسکن ملی بروجرد
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خراسان شمالی
  • پروژه مسکن سازی در اردستان پس از ۲ سال آغاز شد
  • تکمیل مجتمع فرشته جنوبی تبریز تا پایان امسال
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه ۱۸۰ واحدی زیتون گرگان